Teollisuuden tekninen huolto ja kunnossapito

Me tarjoamme kokonaisvaltaista kunnossapitoa vaativissa ja monipuolisissa teollisuuden kohteissa – yksittäisistä huolloista aina täyteen kumppanuuteen asti. Kenttähuollon ja korjaamon ammattitaitoinen henkilöstömme pitää tuotantosi pyörät pyörimässä energiatehokkaasti ja turvallisesti.

Katso palvelun yhteyshenkilöt

Kokonaisvaltaista kunnossapitoa huolloista käytön hallintaan

Huollamme ja korjaamme kaikenlaisia teollisuuden koneita ja laitteita. Olemme erikoistuneet sähkökoneiden, pumppujen, vaihteistojen, kompressorien sekä laitteiden huoltoihin, korjauksiin ja muutostöihin. Toiminnan tukena ovat monipuolinen varaosaverkosto ja oma metallipaja.

Sähköautomaation ja mekaniikan kunnossapitopalveluihimme kuuluvat:

 • Huoltopalvelut
 • Sopimushuollot
 • Kunnossapito
 • Sähkökoneiden, servomoottoreiden ja pumppujen huollot
 • Varaosien hallinta, oma laakeri- ja tiivistevarasto
 • Koneturvallisuus ja riskianalyysit
 • Energiankäytön hallintapalvelut
 • Kokonaistehokkuuden ja käytettävyyden hallinta, OEE

LSK:lla on Henkilö- ja yritysarviointi SETI Oy:n myöntämä SETI KP-sähkökunnossapitourakoitsija -sertifikaatti.

Moottorien ja generaattorien kunnossapito

AC-moottorin huolto on moottorityypeistä nopein suorittaa. Jos kone on likainen päältä, huolto aloitetaan pesulla. Perushuolto sisältää:

 • moottorin purun ja kokoamisen
 • laakerien vaihdon ja rasvauksen
 • osien puhdistuksen ja tarkastuksen
 • koeajon mittauksineen. 

DC-moottorissa tehdään AC-moottorin huoltotöiden lisäksi yleensä kollektorin sorvaus, uusintauritus ja tarvittaessa hiilien uusinta.

Suurnopeus- ja karamoottorit ovat usein monimutkaisia rakenteeltaan ja vaativia huollettavia. Niihin tarvitaan erikoistyökaluja, jotka valmistamme useimmiten itse. Huollamme karamoottoreita valmistajasta riippumatta, huoltamiimme merkkeihin kuuluu mm. HSD, Homaq, Giordano Colombo ja Ibag.

Servomoottoreiden huolto on vaativaa servotekniikan ja lisävarusteiden vuoksi. Me pystymme kuitenkin hoitamaan korjaukset pääsääntöisesti omissa toimitiloissamme Lahdessa nopealla toimitusajalla. Korjaamme ja huollamme eri valmistajien servomoottoreita mm. Fanucin, ABB:n, Siemensin, Lenzen ja Mitsubishin.

Ex-moottorin korjauksissa noudatetaan valmistajan antamia ohjeita tai Suomessa noudatettavaa standardia. Korjaamollamme on sertifikaatti seuraaville Ex-moottoreille: Siemens, Loher, VEM, Cemp.

Jos moottori on korjauskelvoton, LSK-varastostamme löytyy laaja valikoima uusia moottoreita.

Huoltoon kuuluu moottorin huollon lisäksi liukurengaspaketin tarkastus/koneistus. Koneistusaika riippuu siitä, missä kunnossa liukurengas on. Tarvittaessa tehdään liitosjohtojen uusintajuotokset sekä vaihdetaan hiiliharjat ja hiilenpitimet.

Suurempiin moottorikokoihin (>75 kW) suositellaan eristettyä laakeria. Pienillä kierroksilla tai katkonaisessa ajossa saatetaan tarvita lisätuuletinta.

Vaihdemoottorien, tärymoottorien ja painokoneen moottorien valmistajat, mm. Flender, TVT, Bauer, KEB ja MOTOX-N, luottavat korjaamomme laatuun. Teemme tarkastuksen jälkeen lisäpalveluna moottorivaihdot ja konepajalla tehtävät kunnostukset toiveidesi mukaisesti. 

Yleisimmät lisätyöt ovat laakerisovitteiden korjaus kuten laakerikaulan täyttöhitsaus ja koneistus, laakeripesän holkitus sekä laakerikilpien  ja tassujen korjaushitsaukset. Lisäksi asennamme tarvittaessa jälkivoitelun, tärinänipat ja automaattisen kunnonvalvontajärjestelmän.

Muiden sähkölaitteiden ja koneiden kunnossapito

Muuntajien, magneettikelojen ja vaihteistojen korjaukset suosittelemme tehtäväksi hyvin varustetussa korjaamossamme hallituissa olosuhteissa. Teemme myös muutostyöt ja hankimme tarvittavat varaosat, jos omasta varastostamme ei niitä löydy. Vaihdamme vaihteistot ja teemme kunnostukset konepajallamme aina toiveidesi mukaan.

Käämintä, varustelu ja muutostyö

Teemme omassa huoltokeskuksessa käämitykset moottoreihin. Moottorit ovat käämityksen jälkeen lähes uuden veroiset, tästä johtuen annamme kääminnöille vuoden takuun. DC-moottorin ankkuri ja kenttä, jarru, magneettikela, muuntaja ja suurtaajuuskuumennin kuuluvat myös käämintäpalveluihimme.

Yleisimpiä jälkikäteen lisättäviä varusteita ovat termistori, jarru, lisäpuhallin ja seisontalämmitys. PTC- ja NTC- termistorit ja PT-100-anturi suojaavat moottoria. Etenkin taajuusmuuttajakäytöissä moottorin terminen suojaus on tarpeellinen varotoimenpide ja joskus voi lisätuuletin olla tarpeen. Seisontalämmitys poistaa kondenssiveden ja teemme laippamuutoksia esim. B3:sta B5:een.

Teemme laakerimuutokset esimerkiksi rullalaakeriin, painelaakeriin ja viistokuulalaakeriin sekä liukulaakerin koneistukset. Taajuusmuuttajakäytöissä suurempiin moottorikokoihin suosittelemme eristettyjä laakereita.

Teemme muutostyöt koskien esim. tiiveys- ja lämpöluokkaa, tropiikkisuojausta, taajuusmuuttajavarustusta sekä laippamuutokset ja työstökoneiden ja koneyksiköiden saneeraukset. Laippamuutoksista esimerkkinä muutos B5:stä B3:een.

Vaihteistoissa teemme tiivistemuutoksia, asentomuutoksia ja öljynvaihtoja olosuhteiden muutosten takia. Yleisimmät työt ovat vaihteistojen vaihdot sekä konepajalla tehtävät kunnostustyöt.

Mittaus, testaus ja kuormitus

Korjausten yhteydessä tehdään sovitemittauksia, esimerkiksi laakerisovite, Ex-sovitteet ja kiertomännän sovitteet.

Koeajot teemme kuormitus- ja pehmeäkäynnistyslaiteistolla. Koeajo kuormitettuna on luotettavampi kuin pelkkä tyhjäkäyntiajo.

Ex-moottoreille tehdään roottorin lukitusmittaus. Huollettavasta kohteesta tehdään aina mittauspöytäkirja.

Kattavia palvelusopimuksia ja kumppanuutta asiakkaan hyödyksi

Kunnossapitosopimuksen solmiminen luotettava tekijän kanssa antaa varmuuden tuotannon sujuvuudesta. LSK on markkinoilla tunnettu ja arvostettu kunnossapitäjä. Useat valmistajat sekä yhteistyöyritykset luottavat laatuumme ja toimintamme on maahantuojien sertifioimaa.

Räätälöimme palvelukonseptit asiakaskohtaisesti yksittäisistä suorituksista aina täyteen kumppanuuteen asti. Kumppanuus takaa sinulle rauhan keskittyä omaan ydinliiketoimintaasi. Palveluissamme on mukana koko LSK Groupin osaaminen. Palkittu koulutusjärjestelmämme takaa ammattitaitoiset osaajat käyttöösi. 

Tarjoamme seuraavia palvelusopimuksia:

 • Sähkö- ja automaatiokunnossapito
  Pystymme tarjoamaan koko laitoksesi elinkaarelle toimivan kunnossapidon sisältäen myös viranomaisvastuut.
 • Mekaaninen kunnossapito
  Korjaamomme ja kenttähuoltomme tukee laitoksissa ja tehtaissa tapahtuvaa kunnossapitoa. Hitsaus- ja koneistustaitoiset asentajamme pystyvät varaosahallinnan ja laiterakentamisen avulla pitämään teollisuuden pyörät pyörimässä.
 • Sähkövastuu
  Toimimme myös S1-urakointiryhmän käytönjohtajana ja sähkötöiden johtajana. Kokonaisvastuussa tehtäviä ovat esimeriksi henkilöstön pätevyys ja koulutus, dokumenttien ylläpito, tarkastukset, dokumentointi, auditointi ja Tukesin määrittelemä kunnossapitosopimus.
 • Energianhallinta ja analyysit
  Kallistuvien energianhintojen aikana energiankäytön ja loistehon analysoinnista saatava hyöty on konkreettinen. Useat yritykset ovat sitoutuneet myös ympäristöohjelmissaan energiankäytön vähentämiseen.
 • Kokonaistehokkuuden OEE (KNL) hallinta ja kartoitus
  Lisääntyvät vaatimukset OEE:n ja käytettävyyden suhteen asettavat paineita luotettavalle tiedonkeräykselle. Hyödyntämällä kiinteää järjestelmää tuotantolinjaston kokonaistehokkuus saadaan tehokkaaseen seurantaan.  

LSK Service on valtuutettu VEM Motors Finland Oy-yhteistyökumppani

Tarjolla on valmiit paketit asennukseen ja käyttöönottoon sekä asiakaskohtaisesti räätälöitävä paketti sähkökäytön tai koko tuotantolaitoksen ennakko- ja määräaikaishuoltoon.

Asiakas voi luottaa siihen, että VEM-kumppanin asiantuntemus on huippuluokkaa – ja keskittyä itse olennaiseen.

Luotettava korjaamomme palvelee ympäri Suomen

Asiakkaamme ympäri Suomen luottavat palveluihimme ja asiantuntemukseemme sähkökoneiden, servo-, sähkö- ja vaihdemoottoreiden, pumppujen, generaattorien, muuntajien, kelojen, vaihteistojen, kompressorien ja muiden laitteiden kunnossapidossa, korjauksissa ja muutostöissä. Teemme korjaamollamme myös muut erikoistyöt, kuten kääminnät sekä varustelu- ja muutostyöt. Huollamme koneesi kuntoon ja järjestämme tarvittaessa myös kuljetuksen.

Useat valmistajat ja maahantuojat, kuten VEM ja Siemens, ovat sertifioineet LSK:n sähkö- ja vaihdemoottorikorjaamon.

Pumppujen korjaukset ja huollot

Huollamme ja korjaamme niin makeavesi-, jätevesi-, prosessi- kuin kiertovesipumput. Teemme myös muutostyöt ja hankimme tarvittavat varaosat, mikäli omasta varastostamme ei niitä löydy. 

Grundfos, ABS Group, Sarlin, Flygt ja Pumppulohja ovat yleisimmin huoltamamme pumput.

Prosessipumppujen asennuksen yhteydessä suosittelemme samalla tehtäväksi laserlinjauksen. Pumppaamoille käyntivarmuutta antavat huolella toteutetut kunnonvalvontamittaukset – nämäkin palvelut saat meidän kauttamme.

Kiertomäntäkompressorin korjaukset ja huollot

Kunnostamme ja huollamme kompressorit, yleisimpinä merkkeinä Robuschi, Hibon, Aerzener, Roots ja Kaeser. 

Konepajalla luodaan uutta ja korjataan vanhaa

Hoidamme konepajallamme erilaiset hitsaukset: MIC-, TIC- ja puikkohitsaukset sekä levytyöt ja hiekkapuhallukset. Konepajalla hoituvat myös akselien täytöt, valurauta- ja alumiinimoottorien korjaushitsaukset, rautarakennetyöt ja suojapeltien valmistukset sekä sorvaus (maks. 2000 mm x 790 mm) ja jyrsintä (maks. 570 mm x 360 mm x 360 mm).

Konepajallamme ei ainoastaan korjata vanhaa, vaan valmistetaan myös uutta, kuten kärryjä, altaita ja paineilmasylintereitä. Valmistuksen lisäksi teemme rakennetöitä piirustusten tai valokuvien perusteella; meillä onnistuvat mm. sähköisten laitteiden ja muuntamoiden suojarakenteet.

Kuivaus- ja polttouunitukset

Palveluihimme kuuluvat myös kuivaus- ja polttouunitukset sekä laakeroinnit, jotka suoritetaan aina puhtaissa tiloissa. Polttouunin mitat ovat leveys 1000 x korkeus 900 x syvyys 1100 ja lämpötila on maksimissaan 400 astetta.

Ennakoi kunnonvalvonnan avulla – ei enää odottamattomia stoppeja tuotantoon

Teollisuuden lisääntyvät vaatimukset kokonaistehokkuuden suhteen johtavat tehostettuun mittaavaan kunnossapitoon. Kunnonvalvonta tuottaa laitoksen investointien, käytön ja kunnossapidon kannalta oleellisia tietoja, joiden avulla parempi ennakointi on mahdollista.

Tehokas mittaava kunnonvalvonta ja siihen perustuvat ennakkohuollot auttavat lisäämään prosessien käytettävyyttä, parantamaan turvallisuutta ja säästämään energiaa. Samalla odottamattomat pysähdykset ja varaosakulut vähenevät.

Mittauksilla ennakoidaan tulevaa

Mittaavaa kunnonvalvontaa käytetään esimerkiksi linjausvirheiden ja laakeri-/käämivikojen toteamisessa, käyttöönotoissa, takuuseurannassa ja tasapainotuksissa paikan päällä. Kun tulevia vikoja voidaan ennakoida, yllätykset vähenevät.

Kiihtyvyysanturimittaus auttaa kunnonvalvonnassa

Kiihtyvyysanturimittaus on pyörivien koneiden kunnonvalvonnassa yleisesti käytetty menetelmä. Syvemmälle menevässä analysoinnissa käytetään trendiseurantaa ja spektrianalyysiä. Raportit ovat selkeitä: värikoodi ilmaisee oireilevan vian. 

Värähtelymittauksia tehdään yksittäismittauksesta kiinteään, räätälöityyn järjestelmään asti.  

Tasapainossa kone kestää pidempään

Pyöriessään epätasapainoinen kone voi altistua liian suurelle rasitukselle ja sen seurauksena rikkoontua.

Epätasapainon toteaminen ja tasapainotus pystytään tekemään myös kentällä. Välitön korjaus on usein ainoa keino saada tilanne hallintaan.

Väärät linjaukset voidaan todeta ja korjata laserlinjauksella

Laserlinjaus eli koneiden ja hihnapyörien rihtaus sopii sekä nopeasti että hitaasti pyöriville laitteille. Laserlinjauksen tarkkuus on mekaanisia mittaustapoja tarkempi ja virheiden määrä pienempi.

Laserlinjaus säästää itsensä nopeasti takaisin, sillä sen avulla voidaan välttää vääristä linjauksista johtuvat laakeririkot ja lämpenemiset.

Moottoreiden kunnosta kannattaa pitää huolta

Moottorin sähköinen testaus voidaan toteuttaa myös paikan päällä. Se antaa selkeän hälytysraportin mahdollisista tulevista vaurioista. Mittaukseen voidaan ottaa mukaan joko pelkkä moottori tai myös syöttävä kaapeli.

Lämpökamerakuvauksella saadaan tarkkaa tietoa mahdollisista vioista

Lämpökamerakuvausta käytetään monissa eri käyttökohteissa ja monenlaisessa kunnonvalvontatilanteessa: kiinteistöissä mittausta käytetään lämpövuotojen etsimiseen ja teollisuuden kunnossapidossa koneiden ja laitteiden vaurioiden arviointiin ja paikantamiseen.

Lämpökuvaus on nopea ja luotettava mittaus, joka voidaan usein tehdä ilman tuotannon pysäyttämistä.

Testaamalla turvaa sähköverkkoon

Sähköverkon tarkastus ja testaus varmistaa verkon turvallisuuden sekä suojausten määräysten mukaisen toiminnan. Testausta käytetään myös käyttöönotoissa.

Kenttähuolto tulee sinne missä huoltoa ja asennusta tarvitaan

Kenttähuoltomme palvelee tarjoamalla sähkö-, automaatio- ja mekaanisia asennuksia kaikkiin projekteihin paikan päällä, tarvittaessa avaimet käteen -periaatteella.

Käyttöönotoissa ja projektien aikatauluissa on totuttu kiireeseen ja työn valmiiksi saattamiseen tuotannon paineessa.

Useat huollot ja korjaukset voidaan hoitaa kentällä ilman suuria katkoksia tuotannossa – kun tekijät osaavat asiansa. Hoidamme myös layout-muutos- ja haalaustyöt kokonaisuutena: yksittäisestä konehaalauksesta aina koko osaston tai laitoksen muuttoon asti.

Kenttähuolto tuo varmuutta tuotantolinjoillenne ja tarvittaessa modernisoi

Ammattitaitoinen ja osaava henkilöstömme varmistaa tuotannon sujuvuuden ja ennakoi tulevia tarpeita. Kenttähuoltotyössä hoidetaan tuotannon kunnossapitoa ennalta sovittuina seisokkiajankohtina ja tarvittaessa modernisoidaan tuotantoa, jolloin laitteiston elinkaari pitenee.

Kentällä voimme tehdä:

 • Kone- ja laiteasennukset
 • Huollot, korjaukset ja kunnossapitotyöt
 • Layout-muutokset ja haalaustyöt
 • Muutostyöt ja modernisoinnit

Kerromme mieluusti lisää

Meiltä saat kattavasti asiantuntijan avuksesi. Kerro miten voimme auttaa. Tavoitat meidät helposti lähettämällä yhteydenottopyynnön. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan asiantuntijaamme.

Katso kaikki yhteystiedot

Katso palvelun yhteyshenkilöt