LSK yrityksenä

LSK Group on talo- ja teollisuustekniikan asiantuntijayritys, joka keskittyy tuottamaan älykkäitä, energiatehokkaita ratkaisuja sekä uusia innovaatioita asiakkaidensa nykyisiin ja tulevaisuuden tarpeisiin. Vuonna 1930 perustetussa perheyhtiössä työskentelee lähes 300 teknisten alojen asiantuntijaa. LSKn liiketoiminnat koostuvat talotekniikasta ja teollisuusautomaatiosta koko Suomen kattavasti. Yrityksen päätoimipiste on Lahdessa. Yhtiön vuosittainen liikevaihto on noin 50 milj. €.

1930 perustettu

50 M € liikevaihto

280 teknisen alan asiantuntijaa

LSK-konserni

Teollisuustekniikan ammattilaiset tuntevat teollisuuden kohteiden vaativat tarpeet. Asiantuntijamme suunnittelevat asiakkaidemme tarvitsemat erikoistuotteet, sekä suunnittelevat ja toteuttavat teollisuusautomaation järjestelmät. Toimituksissa huomioidaan aina turvakysymykset, sekä tarvittava kunnossapito.

Talotekniikka tuntee kiinteistöjen tarpeet. Talotekniikan ammattilaiset suunnittelevat ja toteuttavat kaikkien LVIAS-asennusten lisäksi turvallisuuteen ja viestintään liittyvät erikoisjärjestelmät.

Konserniin kuuluvat yhtiöt ovat LSK Group Oy, LSK Electrics Oy, LSK Technology Oy, LSK Service Oy, LSK Talotekniikka Oy, LSK Innovation Oy, LSK Solutions Oy.

LSK on asiakkaidensa pitkäaikainen kumppani

Yhteistyö on tärkeää, kun palvelut tulevat saman katon alta, projektin eri osat hoituvat sujuvasti. Pyrimme kaikessa toiminnassamme pitkäaikaisiin kumppanuuksiin. Tavoitteenamme on olla asiakkaan mukana koko kiinteistön tai teollisuuden prosessin elinkaaren ajan.

LSK-konserni jatkaa vuonna 1930 perustetun perinteikkään perheyrityksen kulkua. Mittava yrityshistoria ja laaja-alainen, kannattava liiketoiminta ovat tekijöitä, jotka herättävät asiakkaiden luottamuksen. Motivoiva ja sitouttava henkilöstöpolitiikka takaa tyytyväisen henkilökunnan, joka on mukana liiketoiminnan kehittämisessä ja haluaa toimia asiakaslähtöisesti laatuun ja palveluun panostaen.

Suomen ensimmäinen Talotekniikkasertifikaatti (TT-sertifikaatti) myönnettiin LSK-konsernille tammikuussa 2020.

LSK on panostanut erityisesti laadun kehittämiseen toiminnan eri osa-alueilla. Osoituksena tästä LSK Groupiin kuuluville LSK Electrics Oy:lle, sekä LSK Talotekniikka Oy:lle on myönnetty Suomessa ensimmäisenä Setin auditoima Talotekniikkasertifikaatti, joka sisältää kaikki LVISA -urakoinnin osa-alueet.

Yhteiset arvomme

 • Ylpeästi LSK:lainen

 • Vastuullinen tulevaisuuden tekijä

 • Fiksumpia ratkaisuja

 • Yhdessä onnistuen

LSK GROUPIN HISTORIA

 • Näin kaikki alkoi vuonna 1930

  Yrityksen perustaja Paavo Bohm syntyi vuonna 1905 Lahdessa. Ajalle tyypilliseen tapaan työura aloitettiin varhain ja Bohm työskenteli muutamassa eri sähköalan yrityksessä vuodesta 1919 lähtien. Paavo Bohm perusti LSK:n vuonna 1930.

 • Kideradioista sähköasennuksiin

  30- ja 40 -luvuilla LSK:n toiminta rakentui sähköistämisestä sekä sähkökorjaamotoiminnasta. Heti perustamisen jälkeen saatiin suuret asennustilaukset lahtelaisilta margariini- ja saapastehtailta, ja nämä toimivat referensseinä tulevissa asennustöissä. LSK:n ”me-henki” oli vahva jo sodan aikana, jolloin rintamalle lähteneiden miesten palkat maksettiin kotiin heidän perheille.

 • Suomi murroksessa

  30-luvulta edettiin sotavuosien ja säännöstelyn aikakausista jälleenrakentamisen ja teollistumisen aikaan. LSK on osa suomalaisen yhteiskunnan kehitystarinaa. 1950-luvulla LSK oli vahvasti mukana Suomen jälleenrakennuksessa. Perheyritys oli myös keskeinen toimija oman alueensa kehityksessä ja rakentamisessa.

 • Kasvun aika

  Sodan jälkeen katseet suunnattiin tulevaisuuteen ja keskityttiin jälleenrakentamiseen koko Päijät-Hämeen seudulla. Jälleenrakennusvuodet olivat työntäyteisiä myös LSK:lle. Ensimmäisen neljännesvuosisadan olemassaolon aikana yhtiön suorittamien asennustöiden määrä oli 68 075 eri työtä. Asennustöitä tehtiin niin asuin-, liike-, teollisuus- kuin maatilarakennuksissakin. Lisäksi asennettiin suur- ja pienjännitelinjoja sekä muuntoasemia. Sähköurakoitsijaliitto ja Sähkötyönantajaliitto palkitsi vuonna 1987 LSK:n Vuoden tunnustuspalkinnolla, joka on korkein liittojen myöntämä tunnustus. Palkinnon perusteina olivat lähes 60 vuoden ansiokas työ, tuloksellinen toiminta ja aikaansa seuraava liikkeenjohto.

 • LSK tänään

  LSK Group on talo- ja teollisuustekniikan asiantuntijayritys, joka keskittyy tuottamaan älykkäitä, energiatehokkaita ratkaisuja sekä uusia innovaatioita asiakkaidensa nykyisiin ja tulevaisuuden tarpeisiin. Vuonna 1930 perustetussa perheyhtiössä työskentelee lähes 300 teknisten alojen asiantuntijaa. LSKn liiketoiminnat koostuvat talotekniikasta ja teollisuusautomaatiosta koko Suomen kattavasti. Yrityksen päätoimipiste on Lahdessa.