Vastuullista tulevaisuuden rakentamista – fiksummin

EXCESS-plusenergiatalon LVI-tekniikan toteutus etenee Kalasatamassa

Helsingin Kalasatamassa on käynnissä merkittävä EXCESS-plusenergiakerrostalon pilottihanke, joka kuuluu EU:n Horizon 2020-tutkimus- ja innovaatio-ohjelmaan. Varte rakentaa yhteistyössä Basso Building Systemsin kanssa 145 asuntoa Helsingin Kalasatamaan. Kohde on Suomeen rakennettava pilottirakennus, jonka suunnittelua Basso Building Systems on tehnyt yhdessä EXCESS-projektin eri osapuolien kanssa. Toteutettavan rakennuksen suunnitellaan tuottavan vuositasolla enemmän energiaa kuin talon lämmitykseen tarvitaan. Hankkeessa tutkitaan onko tämä mahdollista toteuttaa nykyteknologialla ja edistää rakennusten hiilineutraaliutta.

LSK toimii Varten alihankkijana ja toteuttaa LVI-tekniikan ratkaisut EXCESS-plusenergiataloihin Kalasatamaan.

Rakennusten ilmanvaihto, lämmitys sekä vesitekniikka vaikuttavat merkittävästi asumisen energiankulutukseen. On hienoa, että saamme olla mukana toteuttamassa Varten kanssa energiatehokasta kokonaisuutta Kalasataman hankkeessa, kommentoi LSK:n talotekniikan liiketoimintajohtaja Jarmo Töyräs

Kalasataman EXCESS-plusenergiataloprojekti on käynnistynyt syksyllä 2019. LVI-tekniikan työt ovat käynnissä parhaillaan.