Suomen ensimmäinen Talotekniikkasertifikaatti (TT-sertifikaatti) myönnettiin LSK-konsernille

LSK Groupiin kuuluville LSK Electrics Oy:lle, sekä LSK Talotekniikka Oy:lle on myönnetty Suomessa ensimmäisenä Setin auditoima Talotekniikkasertifikaatti, joka sisältää kaikki LVISA -urakoinnin osa-alueet (TT-sertifikaatti).

Urakoitsijat, joiden tarjontaan kuuluvat sähköurakoinnin lisäksi myös muut talotekniikan osa-alueet, voivat tehdä nyt yhden yhteisen sertifioinnin. Sertifikaatti sisältää kaikki tarjottavat talotekniikkaurakoinnin osa-alueet.

Henkilö- ja yritysarviointi Seti Oy:n uusi Talotekniikkasertifikaatti (TT-sertifikaatti) sisältää sähkö-, LVI-, rakennusautomaatio- ja turvaurakointitoiminnan arviointikriteerit. Uusi sertifikaatti korvaa Setin aiemman Sähköurakoitsijasertifikaatin.

”Hankintalaki mahdollistaa julkisissa hankinnoissa asiakkaan valitsemaan sopivimman urakoitsijan, ei vain halvimman hinnan, vaan myös hankkeen hyvän toteutuksen ja lopputuloksen aikaansaamiseksi. Näin ollen talotekniikkasertifikaatilla on tärkeä merkitys tulevaisuudessa urakkakilpailutusten voittamisessa erityisesti julkisissa hankkeissa. TT-sertifikaatti on asiakkaille selkeämpi, kuin vain yhden talotekniikkaurakoinnin osa-alueen kattavat sertifikaatit”, kuvailee LSK Electricsin toimitusjohtaja Erkki Laitala.

”Olen iloinen LSK:n Talotekniikka-ryhmän puolesta hyvin tehdystä työstä. Olemme panostaneet erityisesti toiminnan laatuun eri osa-alueilla, tästä osoituksena on myös saamamme sertifikaatti. LSK täyttää tänä vuonna 90 vuotta, tämä on oikein hieno avaus meille juhlavuoteen”, kommentoi LSK Groupin toimitusjohtaja Perttu Ryynänen.

Talotekniikkasertifikaatti perustuu toiminnanohjausjärjestelmään. Uuden talotekniikkasertifikaatin saannin vaatimukset on hyväksynyt alan eri järjestöjen edustajista koottu lautakunta. TT-sertifikaatin kriteerit hyväksyneessä lautakunnassa ovat edustettuina Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, LVI-tekniset urakoitsijat ry, Suomen Kiinteistöliitto ry, Finanssiala ry, Rakennusautomaatioliikkeiden liitto RALL ry ja Turva-alan yrittäjät ry.

”Talotekniikkaurakoissa on omat erityispiirteensä, joten kehitimme alalle sopivan sertifikaatin tuotteiden, prosessien ja palveluiden sertifiointiin keskittyvän standardin SFS-EN ISO/IEC 17065 pohjalta. Kehitetty toiminnanohjausjärjestelmä soveltuu parhaiten urakointityön laadun arviointiin toimialan yrityksissä. Tämä on otettu hyvin vastaan alalla. Mukavaa, että pääsemme jo heti vuoden alkaessa myöntämään ensimmäisen TT-sertifikaatin alalla pitkään toimineelle yritykselle, joka kehittää aktiivisesti toimintaansa”, toteaa sertifikaatin kehitystyön vetäjä SETI Oy:n pääarvioija Arto Kari.

LEHDISTÖTIEDOTE / LSK Group Oy

Lisätietoja:

LSK Group Oy, toimitusjohtaja Perttu Ryynänen, p. 040-520 7757, perttu.ryynanen@lsk.fi

Kuvassa Mika Petäjämaa, Erkki Laitala, Panu Kytö / LSK Electrics Oy

LSK Group Oy

LSK Group Oy on talo- ja teollisuustekniikkayhtiö, jonka liikevaihto oli viimeksi päättyneellä tilikaudella noin 54 milj. €. Yrityksen päätoimipiste on Lahdessa, ja sillä on toimipisteet myös Helsingissä, Kotkassa, Hämeenlinnassa, Heinolassa, Seinäjoella, Mäntsälässä ja Riihimäellä. Vuonna 1930 perustetussa perheyhtiössä työskentelee yli 280 teknisten alojen asiantuntijaa. LSKn liiketoiminnat koostuvat talotekniikasta ja teollisuusautomaatiosta. Konserniin kuuluvat yhtiöt ovat LSK Group Oy, LSK Electrics Oy, LSK Technology Oy, LSK Service Oy, LSK Talotekniikka Oy ja LSK Pneumatics Oy.

Henkilö- ja yritysarviointi SETI Oy

Henkilö- ja yritysarviointi SETI Oy on Turvallisuus- ja kemikaalivirasto TUKESin nimeämä puolueeton ja riippumaton sähköturvallisuuslakien mukaisten sähköpätevyystodistusten arvioija. Lakisääteisten pätevyystodistusten lisäksi Henkilö- ja yritysarviointi SETI Oy myöntää tele-, turva- ja kuntotutkijapätevyyksiä sekä vaaditut ehdot täyttäville yrityksille tele- ja rakennusautomaatiourakoitsija hyväksyntöjä sekä TU-ja TT-sertifiointeja.

www.seti.fi