Sähköä Keski-Pasilan kortteleihin ja korkeuksiin – Mall of Tripla

Lokakuussa 2019 avautunut Kauppakeskus Tripla on vaikuttava näky uuden Pasilan kaupunkikuvassa. Uudesta Pasilasta odotetaankin kehittyvän valtakunnallisesti ainutlaatuinen kaupunkikeskus, sijaintinsa sekä sisältönsä myötä. Tripla yhdistää Itä- ja Länsi Pasilan toisiinsa uudella tavalla. Kauppakeskuksen suunnittelun lähtökohtana on ollut energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys. Kauppakeskuksen toteutuksessa suunniteltiin myös hyödynnettäväksi mahdollisimman pitkälle olemassa olevaa infrastruktuuria.

LSK Talotekniikka-ryhmä on saanut olla mukana toteuttamassa tätä Helsingin kaupunkikuvassa uniikkia ja vaikuttavaa kaupunkikeskusta. Pääurakoitsijana on toiminut YIT. Toimitimme uuteen kauppakeskukseen pääsähkönkäyttö-jakelun ratkaisun, joka palvelee koko Triplan aluetta sisältäen kauppakeskuksen, aseman ja hotellin tilat, pysäköintilaitoksen, asunnot sekä toimistotilat.

Keskeisessä roolissa toteutuksen suunnittelussa olivat sähkönkäytön ja tehojen optimointi sekä laitteiden sijoittelu eri tilojen välillä. Tämä kokonaisuus suunniteltiin kauppakeskuksen erilaisten tilojen kulutustarpeen mukaisesti, esimerkiksi muuntajat ovat sijoiteltuina siellä missä on myös kulutus.

Pääsähkönkäyttöratkaisulla saatiin erinomaista tehokkuutta energia-kustannusten hallintaan sekä teknisten tilojen käyttöön.

Lisätiedot: LSK Talotekniikka, tekninen johtaja Esa Kemppainen, esa.kemppainen@lsk.fi, 040 630 8231

Lue myös Sähkö & Tele – lehden tuore juttu tästä