LSK valittiin Kymenlaakson mittavan sairaalahankkeen sähköurakan toimittajaksi

LSK Electrics ja YIT allekirjoittivat sopimuksen Kymenlaakson keskussairaalaan merkittävän sähköurakan toteuttamisesta, työt aloitetaan kevään 2021 aikana.

Kymenlaakson keskussairaalan mittava laajennus- ja peruskorjaushanke etenee, seuraavaksi rakennetaan F-talo. Rakennukseen sijoittuvat suurin osa osastopaikoista sekä laboratorio, lääkevalmistus ja logistiikka. Rakennus sijaitsee nykyisen sairaalarakennuksen länsipuolella.

Päätoteuttajana hankkeessa toimii YIT Suomi Oyj ja hanke toteutetaan projektinjohtomallilla. YIT on valinnut LSK Electrics Oy:n hankkeen sähkö-, tele- ja tietojärjestelmäurakoitsijaksi, sopimus yhteistyöstä on allekirjoitettu.

F-talo on suuri 19 700 m2:n kokonaisuus. Vanhan rakennuksen purku sekä uudisrakennuksen valmistelevat työt aloitetaan maaliskuussa 2021 ja rakennus on valmis käyttöönotettavaksi syksyllä 2023. Kesällä 2020 on avattu sairaalan uusi laajennusosa, rakennusvaiheessa se oli nimeltään G-talo. Tässä 24/7 toiminnassa olevassa, ns. kuumassa sairaalaosassa sijaitsevat mm. päivystys, leikkaussalit, teho- ja valvontahoito, äitiyspoliklinikka ja synnytykset sekä välinehuolto. Lisäksi keskussairaalan eteläpäätyyn on noussut uusi sädehoitoyksikkö, jossa on hoidettu ensimmäiset potilaat syyskuussa 2020.

Kymenlaakson keskussairaalan laajennus- ja peruskorjaushanke etenee vaiheittain, jatkuen vuosikymmenen lopulle saakka.

”Tämä on todella merkittävä ja mieluinen hanke. Työllistämme monipuolisesti henkilöstöämme sekä alihankkijoitamme seuraavan kahden vuoden ajan. Hanke toteutetaan nk. avoimella urakkamallilla, joka on mielestäni erittäin hyvä valinta tilaajaltamme YIT:ltä, näin mittavaan kohteeseen. Yhteistyömalli tukee sekä rakennuttajan että rakentajien tavoitetta toteuttaa hanke hyvässä yhteistyössä sekä jatkuvasti yhdessä kehittäen”, kommentoi LSK:n talotekniikkaliiketoiminnan johtaja Jarmo Töyräs.

LSK on ollut mukana hankkeen kehitysvaiheessa kesästä 2020 lähtien. ”Kiitämme niin rakennuttajaa kuin YIT Suomi Oy:tä perheyritystämme kohtaan osoittamasta luottamuksesta” jatkaa Töyräs. 

”LSK on toteutuskumppanimme merkittävän hankkeen sähköurakassa. Meille on tärkeää, että hankkeen kaikki osa-alueet sujuvat suunnitelman mukaisesti, muutostarpeet ennakoidaan hyvin ja voimme luottaa kumppanimme osaamiseen kohteen erityispiirteet huomioiden. Avoin ja kehittävä yhteistyömalli on meille luonteva tapa toimia ja urakkamuoto valittiinkin ”hankkeen parhaaksi”- periaatteella, toteaa YIT:n yksikön johtaja Kari Löytynoja.

LSK on talo- ja teollisuustekniikan asiantuntijayritys, joka keskittyy tuottamaan älykkäitä ja energiatehokkaita ratkaisuja sekä uusia innovaatioita asiakkaidensa nykyisiin ja tulevaisuuden tarpeisiin. Vuonna 1930 perustetutssa perheyhtiössä työskentelee lähes 300 teknisten alojen asiantuntijaa. LSK Electrics on osa LSK- konsernia https://www.lsk.fi/fi/Talotekniikka/

YIT on suurin suomalainen ja merkittävä pohjoiseurooppalainen kaupunkikehittäjä ja rakennusyhtiö. Yhtiön tavoitteena on luoda entistä kestävämpiä, toimivampia ja vetovoimaisempia kaupunkeja sekä elinympäristöjä. YIT kehittää ja rakentaa asuntoja, toimitiloja sekä kokonaisia alueita. YIT on myös vaativan infrarakentamisen erikoisosaaja. http://www.yit.fi

Lisätietoja:

LSK, liiketoimintajohtaja, talotekniikka, Jarmo Töyräs, 040-553 1615 jarmo.toyras@lsk.fi