LSK ja Siemens Osakeyhtiö vahvistavat teollisuuden voimansiirtopalveluiden saatavuutta Suomessa

New Sinamics G115D distributed drive system specifically designed for conveyor applications

LSK Technology on solminut Siemens Osakeyhtiön kanssa Siemens Modifications and Logistics -partnerisopimuksen (Simolog). LSK on jo aiemmin avannut Siemens Simogear -vaihdemoottoreiden kokoonpanotehtaan sekä logistiikkakeskuksen Suomeen.

Simolog on maailmanlaajuinen ohjelma, joka antaa partnerille oikeuden varastoida ja modifioida Siemensin Simotics -moottoreita. Muutokset voivat koskea esimerkiksi mekaanisia muutostöitä, laakerien vaihtoja sekä lisävarusteiden asennusta.

Komponenttien maailmanlaajuisten saatavuusongelmien, suurten tilausmäärien ja koronan aiheuttaman tilanteen vuoksi toimitusajoissa on ollut viivettä. Siemens Simolog -partnereiden Suomessa sijaitsevat laajat moottorivarastot ja mahdollisuus modifioida varastossa olevia moottoreita lisäävät palveluiden kilpailukykyä kotimaiselle teollisuudelle.

LSK:n Siemens Simogear -vaihdemoottoreiden kokoonpanotehdas sekä logistiikkakeskus sijaitsevat Lahdessa. Uusi vaihdemoottori toimitetaan tehtaalta nopeimmillaan muutamassa tunnissa. Paikallinen toiminta mahdollistaa myös teknisen tuen, huolto- ja varaosapalvelut.

”Vaihdemoottorituotantomme Suomessa on käynnistynyt hyvin, avasimme tuotannon keväällä 2019. Simolog-partneruus on hyvin luonteva jatkumo syventää yhteistyötämme Siemensin kanssa myös moottoreihin liittyvissä muissa palveluissa. Teollisuuden komponenttien saatavuustilanne on heikentynyt globaalisti. Olemme osaltamme varmistaneet hyvän varastotilanteen moottoreissa. Teemme Lahden tehtaalla myös jatkossa moottoreiden muutostyöt nopealla toimitusajalla”, kommentoi LSK:n teollisuuspalveluiden liiketoimintajohtaja Tomi Ilonen.

”LSK on pitkäaikainen yhteistyökumppanimme. Siemens Simolog -partnereidemme osaaminen ja laajat moottorivarastot lisäävät osaltaan kotimaisen teollisuuden toimintavarmuutta. Mahdollisuus modifioida varastoissa jo olevia laitteita, nopeuttaa toimituksia sekä lyhentää tuotannon seisokkeja”, toteaa Siemens Osakeyhtiön myyntijohtaja Jaakko Rantala.

Lisätietoja:

LSK, liiketoimintajohtaja, teollisuustekniikka, Tomi Ilonen, +358 40 019 6151 tomi.ilonen@lsk.fi 

Siemens Osakeyhtiö, Sales Director, Digital Industries, Jaakko Rantala, +358 50 546 0337 jaakko.rantala@siemens.com

LSK, markkinointi- ja kehitysjohtaja, Jenni Grandell, +358 400 850 242 jenni.grandell@lsk.fi