Kymenlaakson keskussairaalan käytöstä poistetut laitteet saivat uuden kodin Ukrainasta

Leikkaussali-instrumentit ja keskoskaapit pääsevät uuteen käyttöön lähellä Ukrainan ja Puolan rajaa sijaitsevassa Lvivssä

Kotkan uuden sairaalaosan käyttöönoton jälkeen tarpeettomaksi jääneet, pääosin välinehuollolle kuuluneet laitteet, lähetettiin Ukrainaan keskussairaalan Fb-osan työmaalla urakoitsevien yritysten ja laitetoimittajan lahjoitusten avulla. Käyttökelpoisten laitteiden romuttaminen ei tuntunut hyvältä idealta, joten keskussairaalan työmaan projektijohtaja Kai Heiskanen ryhtyi selvittämään, olisiko esimerkiksi jossain päin Ukrainaa tarvetta välinelahjoitukselle.

Lahjoituksen kustannuksiin löytyi apu keskussairaalan työmaalta. Työmaalla toimivista yrityksistä 14 lupautui mukaan hankkeeseen joko raha- tai työpanoksella. Näistä yrityksistä yksi oli LSK. Projektissa olivat mukana myös YIT Suomi, Sitowise, Insinööri Studio, Saipu, Värväämö, Terra Infra, Heikkinen Yhtiöt, Afire, Sweco Architects, Granlund, A-Insinöörit, Rakennus Pakera ja Getinge.

Laitteet lähtivät Kotkasta kohti Lviviä 27.3.2023 Mikkelin hiippakunnan lähetyksen ja kansainvälisen työn asiantuntijan Timo Rosqvistin johdolla. Lahjoitetut laitteet saapuivat hyvin perille Ukrainaan ja niiden asennukset päästiin aloittamaan heti seuraavalla viikolla.

LSK Electrics toimii Kymenlaakson keskussairaalan laajennus- ja peruskorjaushankkeen sähkö-, tele- ja tietojärjestelmäurakoitsijana. Päätoteuttajana hankkeessa toimii YIT Suomi Oyj. Kymenlaakson keskussairaalan laajennus- ja peruskorjaushanke etenee vaiheittain, jatkuen vuosikymmenen lopulle saakka.

https://kymenhva.fi/uutiset/kymenlaakson-keskussairaalan-kaytosta-poistetut-laitteet-saavat-uuden-kodin-ukrainasta/