Hotelli Tornin julkisivuvalaistus palkittiin vuoden 2023 ulkovalaistuskohteena

Sähkö Valo Tele AV -messuilla Jyväskylässä 8.2.2024 järjestetyssä palkintojenjaossa julkistettiin Vuoden valaistuskohde 2023 -kilpailun voittajat. Kilpailun sisävalaistussarjan voiton vei Helsinki-Vantaan lentoaseman laajennus ja ulkovalaistussarjan voitti Solo Sokos Hotel Torni. LSK Talotekniikka toteutti vuonna 2021 valmistuneen hotelli Tornin peruskorjauksen sähköurakan ja siihen kuului myös nyt palkitun ulkovalaistuksen toteutus.

Oli todella kunnia olla mukana toteuttamassa tämän 93- vuotiaan upean ja historiallisen, itse asiassa Suomen ensimmäisen täysin sähköistetyn, rakennuksen peruskorjausta. Kohde oli vaativa peruskorjauskohde, joka vaati sekä suunnittelijoilta että toteuttajiltakin paljon. Lopputulos niin sisältä kuin ulkopäin katsottuna on upea.” toteaa LSK:n liiketoimintajohtaja Jarmo Töyräs.

Tämä huomionosoitus on hieno tunnustus tekijöille upeasta työstä. Kyllä meillä Suomessa rakennusalalla ammattitaitoa ja -ylpeyttä on, vaikka sitä monesti julkisuudessa epäilläänkin.” Töyräs jatkaa.

Solo Sokos Hotel Torni peruskorjausprojekti:

Rakennuttaja: Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Varma, Sokotel Oy

Arkkitehti: ARCO Architecture Company Oy

Valaistussuunnittelija: VALOA design Oy

Sähkösuunnittelija: Insinööritoimisto Thelec Oy

Pääurakoitsija: Haahtela-rakennuttaminen Oy

Sähköurakoitsija: LSK Talotekniikka Oy

Lisätietoja kilpailusta ja voittajan valintaperusteita sekä Hotelli Tornin historiasta löydät alla olevista linkeistä: