Koneturvallisuuden koulutus Lahdessa - Riskin arviointi ja mekaaniset turvaratkaisut

6.3.2015

Riskin arviointi ja mekaaniset turvaratkaisut


Koneasetus 2008/400 velvoittaa koneen valmistajaa tekemään koneelle riskin arvioinnin. Myös jo käytössä olevien koneiden kuntoa ja riskejä on tarkasteltava säännöllisesti Käyttöasetuksen 2008/403 mukaan.
Molempien säännösten ensisijainen tarkoitus on varmistaa työntekijälle turvallinen työympäristö. Koneen turvallisuuden varmistaminen on luontevinta aloittaa jo koneen suunnitteluvaiheessa. Tällöin monia riskejä pystytään poistamaan tai minimoimaan mm. mekaanisilla ratkaisuilla. Oikea-aikainen riskin arviointi on myös kustannustehokkain ratkaisu; mekaanisin ratkaisuin minimoidaan koneturvallisuustekniikan tarve sekä käytetyistä ratkaisuista tulee koneen käyttäjän tarpeet huomioivia.


Koneturvallisuuden asiantuntijana haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman ajankohtaisia ja käytännönläheisiä koulutuksia ja muita palveluja. Niinpä olemme luoneet koulutuksen, jossa keskitytään vain riskin arviointiin.
Riskin arviointi koulutuksen keskeinen sisältö on tunnistaa kaikki koneeseen ja sen käyttöön liittyvät riskit, arvioida riskien suuruus ja merkitys sekä määrittää riskin pienentämismenetelmä. Riskin arvioinnissa huomioidaan koneen suunniteltu käyttö sekä ennakoitavissa oleva väärinkäyttö. Koulutuksessa huomioidaan myös koneen koko elinkaari, koneen suunnittelusta aina koneen käytöstä poistoon. Koulutuksessa läpikäydään aiheeseen liittyvä terminologia ja käsitteet sekä aihetta koskeva lainsäädäntö ja standardointi.

 

Järjestämme Lahdessa 9.4.2015 klo 9.00 - 16.00 koulutuksen Riskin arviointi ja mekaaniset turvaratkaisut

 

Oheisesta linkistä pääset tutustumaan tarkemmin Pilzin koulutustarjontaan ja koulutuksien sisältöön: http://www.pilz.com/fi-FI/services/trainings/seminars/articles/083078

 

Koulutuspäivän hinta on 485 € ja se sisältää läpikäytävän materiaalin sekä koulutuspäivän tarjoilut.

Tutustu ja ilmoittaudu: paikkoja on rajoitetusti! Annamme mielellämme lisätietoja tarvittaessa.

 

Paikka: LSK Electrics Oy, Vesijärvenkatu 38, 15140 Lahti, 5. kerros
Aika: torstai 9.4.2015 kello 9.00 - 16.00

 

Ilmoittautumiset 2.4.2015 mennessä joko sähköpostilla ira.kousa@lsk.fi tai puhelimitse: 0400 248 826 / Ira Kousa

 

 

« Palaa takaisin