KNX-kiinteistöautomaatiojärjestelmä

KNX - älykkyyttä koteihin ja toimitiloihin 

KNX on kansainvälinen, standardoitu ohjelmoitava kiinteistöautomaatiojärjestelmä, johon voidaan liittää kaikki  kiinteistön sähköiset toiminnot ja ohjata järjestelmiä keskitetysti. Liitettäviä järjestelmiä ovat esimerkiksi valaistus-, turvallisuus-, lämmitys-, jäähdytys- ja ilmanvaihtojärjestelmät sekä audio/videojärjestelmät. Mukaan voidaan liittää myös verhot, sälekaihtimet ja markiisit sekä vedensyöttö. 

KNX-järjestelmällä saadaan parannettua kiinteistön turvallisuutta, energiatehokkuutta ja asumismukavuutta. Taloautomaatiojärjestelmän etäohjausmahdollisuus helpottaa käyttäjän arkea. 

KNX voidaan asentaa uudisrakentamisen lisäksi myös kiinteistön korjauksen ja saneerauksen yhteydessä. KNX-järjestelmän etuna on joustavuus: järjestelmän avulla voidaan muuttaa esimerkiksi valaistusryhmittelyä ohjelmallisesti jälkikäteen ilman johdotusmuutoksia. 

 

KNX-järjestelmät yleistyvät myös kodeissa 

Toimistotiloissa turvallisuusjärjestelmien, valaistuksen, lämmityksen ja ilmastoinnin ohjaaminen keskitetysti on tutumpaa, mutta KNX:stä on hyötyä myös kotitalouksissa.

Kodeissa KNX-järjestelmän tilannevalinnat helpottavat monen asian ohjausta ja auttavat optimoimaan energiankulutusta. Kotoa lähtiessä voidaan esimerkiksi  sammuttaa valoja, kytkeä virta pois järjestelmään liitetyistä sähköpistorasioista, säätää ilmastointia ja lämmitystä sekä kytkeä päälle kodin turvajärjestelmä, kaikki yhdellä kertaa.

 

Kiinnostuitko KNX:stä? 

LSK on KNX-kiinteistöautomaatiojärjestelmien suunnittelija ja urakoitsija. Olemme virallinen KNX Partner.

 

KNX Partner

 

Lisätietoa KNX:stä löydät osoitteesta http://www.knx.fi/

Ota yhteyttä

Vaihde

Puh.

Ota yhteyttä

Sähköasennus
020 781 4200

Tarkemmat yhteystiedot »